Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

23 maj 2011

Hospice for ufødte

Når forældre i dag får den ulykkelige besked, at det barn de venter har en lidelse, der gør, at det vil dø ved fødslen eller kort tid efter, ledsages oplysningen rutinemæssigt af et tilbud om at fremskynde barnets død ved en abort. Den udbredte holdning er, at det er bedst at få denne ulykkelige begivenhed overstået så hurtigt som muligt.
Men hvorfor er det sådan? Man kunne jo aldrig finde på at tilbyde forældre til et alvorligt kræftsygt barn noget tilsvarende. Selvfølgelig ikke. Alle kræfter sættes ind på at gøre hver eneste dag så god og rig som muligt.
For livet er kostbart, hver eneste dag tæller!
Derfor er det glædeligt at konstatere, at der er mennesker, der arbejder for at ændre den dystre rutine, der møde vordende forældre i sorg.
En ny bevægelse, der arbejder for at alle hospitaler skal tilbyde palliativ behandling til det alvorligt syge, ufødte barn og dets familie er de senere år vokset frem i Canada og USA.
En af bevægelsens pionerer, Amy Kuebelbeck, der selv bar sit dødeligt syge barn til terminen, udtrykker vigtigheden af dette sådan: Hvis dit barn skal dø, vil dit hjerte blive knust under alle omstændigheder. Hvorfor ikke gøre, hvad du kan for at fylde dit hjerte først?

Omtalt i det norske Dagenens Medisin. Læs også Palliativbarn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar