Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

23 maj 2011

Hospice for ufødte

Når forældre i dag får den ulykkelige besked, at det barn de venter har en lidelse, der gør, at det vil dø ved fødslen eller kort tid efter, ledsages oplysningen rutinemæssigt af et tilbud om at fremskynde barnets død ved en abort. Den udbredte holdning er, at det er bedst at få denne ulykkelige begivenhed overstået så hurtigt som muligt.
Men hvorfor er det sådan? Man kunne jo aldrig finde på at tilbyde forældre til et alvorligt kræftsygt barn noget tilsvarende. Selvfølgelig ikke. Alle kræfter sættes ind på at gøre hver eneste dag så god og rig som muligt.
For livet er kostbart, hver eneste dag tæller!
Derfor er det glædeligt at konstatere, at der er mennesker, der arbejder for at ændre den dystre rutine, der møde vordende forældre i sorg.
En ny bevægelse, der arbejder for at alle hospitaler skal tilbyde palliativ behandling til det alvorligt syge, ufødte barn og dets familie er de senere år vokset frem i Canada og USA.
En af bevægelsens pionerer, Amy Kuebelbeck, der selv bar sit dødeligt syge barn til terminen, udtrykker vigtigheden af dette sådan: Hvis dit barn skal dø, vil dit hjerte blive knust under alle omstændigheder. Hvorfor ikke gøre, hvad du kan for at fylde dit hjerte først?

Omtalt i det norske Dagenens Medisin. Læs også Palliativbarn

12 maj 2011

Det svenske parlament modarbejder frihedsrettigheder

I Sverige synes man ikke, at læger skal kunne fritages fra at udføre abort, hvis det strider imod deres samvittighed. Og man mener heller ikke at sundhedspersonale i andre lande skal nyde denne frihed.
Med 271 stemmer imod 20 vedtog parlamentet i går at sende politikere til Europarådet med den klare mission at få ændret den resolution, der blev vedtager i oktober 2010, der beskytter alt fagpersonale, der er modstandere af abort, imod tvang og diskrimination.
Beslutningen begrundes med at Sverige skal støtte initiativer, der sikrer fri, sikker og legal abort til alle kvinder.
Det er beskæmmende at opleve et frit og demokratisk land kæmpe for ideologisk undertrykkelse.

05 maj 2011

Gravide misbrugere - tvang som alternativ til abort?

Tak til Socialministeren for at sætte et positivt fokus på gravide misbrugere og deres børn.
Misbrugere, der bliver gravide havner i en dobbeltsvær situation. De får ansvar for et nyt lille liv, og det er et ansvar de i sagens natur har svært ved at løfte. Hvis misbruget ikke stoppes eller begrænses risikerer barnet at blive født med livsvarige handicaps.
Den nærliggende 'løsning' på det problem har desværre været at forsøge at 'overtale' kvinden til at få en abort. Men nu har Socialministeren fået øje på en anden vej, som måske kan hjælpe både mor og barn.
I Sverige har man gode erfaringer med at underlægge gravide misbrugere en midlertidig tvangsbehandling, således at barnet beskyttes mod skader, men det er en praksis, der ikke er tilladt i Danmark, hvor man har en i øvrigt sund tradition for ikke at bruge tvangsbehandling. Men nu vil Socialministeren nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge muligheden for at indføre den svenske model her i landet.
En af dem, der i mange år har ønsket tvangsbehandling indført er May Olofsson, der leder familieambulatoriet ved Hvidovre Hospital, og hun siger til Kristeligt Dagblad:  "Alle gravide har et stærkt ønske om at gøre det bedste for deres barn. Men nogle af disse kvinder er ikke i stand til at gøre det, de gerne vil, fordi de har det dårligt. Derfor mener jeg ikke alene, at tvang tjener barnets bedste, men også kvindernes."