Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

28 februar 2012

Abortmindelunden overdraget til Retten til Liv

PRESSEMEDDELELSE
Abortmindelunden i Vedersø er blevet overdraget til Retten til Liv
Hanne Munk, enke efter Arne Munk, har efter sin mands ønske overdraget Abortmindelunden i Vedersø til Retten til Liv. Foreningen vil fremover benytte Abortmindelunden til forskellige aktiviteter.
Abortmindelunden blev anlagt i 1999 for at mindes de mange uskyldige ofre for den legale abort, for at fastholde de ansvarlige for disse overgreb og kalde det enkelte menneske til handling.
Grunden har været i familien Munks eje siden digterpræsten Kaj Munk var sognepræst i Vedersø og da Kaj Munk selv markerede sig skarpt i kampen mod fosterfordrivelse var det helt i sin fars ånd, at sønnen Arne Munk stillede grunden til rådighed for foreningen. Stedet blev således åbnet med afsløringen af en mindesten på 55-årsdagen for Kaj Munks martyrium og i 2002 indviet ved en sakral handling til Abortmindelund.
Lokal politisk modstand gjorde, at foreningen ikke kunne udbygge stedet efter sin oprindelige plan og siden 2007 har Abortmindelunden levet et stille liv.
Efter overdragelsen overtager foreningen vedligeholdelsen af grunden. Det er foreningens hensigt at benytte stedet til forskellige aktiviteter indenfor reglerne for, hvad der må foregå på en privat grund. Foreningen ser intet formål i at engagere sig i lokalpolitiske uoverensstemmelser, men vil dog understrege, at ingen politisk instans kan ændre på den kendsgerning, at dette sted er indviet til Abortmindelund.
For yderligere information kontakt:
Landssekretær Ellen Højlund Wibe, tlf: 4752 4484, email:  jegvilleve@rettentilliv.dk
eller
Formand for Retten til Liv, læge Roland Knudsen, email: rolandknudsen@hotmail.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar