Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

10 maj 2012

Google AdWords bortcensurerer abortkritik

PRESSEMEDDELELSE fra Retten til Liv

Google AdWords har med øjeblikkelig virkning afvist alle annoncer fra foreningen Retten til Liv. Foreningen finder det meget bekymrende, at Google, som de facto monopol, på denne måde udøver politisk censur.

Tidligere har studerende, journalister og alle andre kunnet finde rettentilliv.dk via foreningens annonce, når der på Google søges på abortrelaterede emner. Men det er slut nu og foreningen er pga. sit smalle fokusområde henvist til at være et søgeresultat på 3. eller 4. søgeside.
Ifølge Google AdWord’s retningslinjer afvises annoncer til websites, der relateret til abort og samtidig anvender voldelig sprogbrug (her gives eksemplet ’ abort er drab’) eller bruger makabre billeder.
Et drab er en handling, der forvolder en andens død, og dette er netop, hvad der sker i en abort.
Det er kun de færreste, der vil være uenige i, at et foster er et lille menneske. Den moderne teknologi har for længst gjort det muligt for os som forældre at følge vore børns skjulte udvikling, fra de er få måneder gamle. Derfor er det også så grusomt og ubehageligt at forestille sig, hvad der sker i en abort. For den, der vil undersøge sagen, er faktum er desværre, at det ufødte barn lider en voldelig død.  Men hvordan skal man informere sandfærdigt om dette uden at støde Google AdWords’s retningslinjer? Hvorfor må det indlysende ikke blive sagt?
Retten til Liv er en forening, der kæmper for ethvert menneskes ret til livet og imod lovgivning, der tillader drab på det ufødte menneske. Derfor kan man naturligvis finde tekster, der betegner abort som drab på rettentilliv.dk, og der vises også enkelte billeder til dokumentation af disse drab. Dog er disse billeder af naturlige hensyn anbragt i websitets fjerde lag og derfor kun en information, man finder, hvis man selv opsøger den.
Rent juridisk er Google naturligvis i sin gode ret til at handle med, hvem de vil. Men som de facto monopol på internetsøgning er det meget bekymrende, at Google benytter denne ret til at udøve politisk censur. Hvilke andre holdninger vil Google ’skåne’ os forbrugere for?
_________________
For yderligere oplysninger kontakt:
Retten til Liv
Landssekretær Ellen Højlund Wibe  -  tlf: 47 52 44 84 -  mail: jegvilleve@rettentilliv.dk
Formand Roland Knudsen - mail: rolandknudsen@hotmail.com
www.rettentilliv.dk

1 kommentar:

 1. Jeg forstår jeres frustration, og uden i øvrigt at forholde mig til det rigtige eller forkerte i jeres holdninger til abort, så vil jeg blot konstatere, at I ikke er ene om at blive udsat for "censur".

  Jeg arbejder som selvstændig Google AdWords konsulent og har flere kunder, som må konstatere at enhver form for potentielt anstødeligt materiale - uanset om det er ordvalg i annonceteksten eller indhold på hjemmeside - normalt vil blive spærret fra Googles side.

  Det sker ikke altid øjeblikkeligt, men er ofte en ren systemmæssig spærring, der dog kan ophæves manuelt af en Google medarbejder.

  Som udgangspunkt er Google ligeglad med om det potentielt stødende indhold befinder sig på forside eller 3-4 klik længere nede i navigationsstrukturen.

  Desværre er der næppe meget som I kan gøre for at få Google til manuelt at ophæve spærringen.

  Det er i hvert fald min erfaring.

  SvarSlet