Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

29 maj 2012

Hyklerisk omsorg


Sundhedspersonale må ikke lade aborterede børn alene, hvis de viser livstegn efter aborten
Sundhedsstyrelsen har udsendt ny vejledning til landets fødeafdelinger, der fastsætter, at børn, der er i live efter en abort skal ydes omsorg i form af tilstedeværelse af et andet menneske.
Det er folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, der har rejst sagen, som reaktion på en række artikler i Ekstrabladet sidste år, der beskrev, hvordan aborterede børn lå og døde alene i skyllerummene. ".. hovedproblemstillingen var, at de små børn blev efterladt på en måde, der kunne rejse spørgsmål i forhold til menneskerettighederne om en værdig behandling..", siger han til Kristeligt Dagblad.
Denne sag udstiller et grundlæggende hykleri ved den moderne humanisme. Man vil have lov til at slå ufødte ihjel, da ingen skal tvinges til at få et barn, de ikke har lyst til, men det skal gøres på en pæn måde. Hvordan kan man overhovedet tale om menneskerettigheder, når man netop med vold har krænket den vigtigste af dem alle - retten til liv? Selvfølgelig skal vi tage os kærligt og værdigt af alle de små, der ikke kan leve, men hvis det er os selv, der har slået dem ihjel i første omgang, så er vi ude i et selvbedrag, som får vores kamp for menneskerettigheder andre steder i verden til at se ynkelig ud.

1 kommentar:

 1. Susanne Westh Larsen29. maj 2012 kl. 18.49

  Når børn overlever en abort, har de de samme rettigheder som alle andre mennesker til at få livreddende bahandling.
  Såvidt jeg er orienteret er der en lov i USA, der sikrer, at børn, der overlever et abortforsøg SKAL have livreddende behandling. Alle undtagen Barack Obama stemte for den lov.
  Det lyder så menneskeligt, at barnet ikke skal lægges afsides og dø alene, det retter dog ikke op på, at barnet har været udsat for et mordforsøg og at ingen gør noget for at hjælpe dette lille menneske til at bevare livet.
  Hvordan er virkeligheden ellers, hvis det sker for ethvert andet menneske, som er udsat for en ulykke, et overfald, et hjertestop eller andet, sætter vi os så blot ned ved dette menneske og afventer døden eller hvad?

  SvarSlet