Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

26 september 2014

For få børn

Fødselstallet rasler ned. Folk får ikke børn - enten kan de godt, men har ikke lyst lige nu, eller også kan de ikke, fordi de har udskudt det for længe. Der fødes nu så få børn, at den danske befolkning vil blive halveret inden for få generationer næsten uanset, hvad man stiller op.

Et pudsigt problem. Nu har man i over 50 år været optaget af jordens begrænsede ressourcer, frygtet overbefolkning og hyldet filosofien om, at kvinders adgang til fri abort er den bedste måde at styre befolkningstilvæksten på. Og så giver det pludselig bagslag. For med fri abort ophører det ufødte barn med at være et selvfølgeligt fælles ansvar og bliver i stedet et personligt og valgfrit forbrugsgode. Så kan man jo ikke undre sig over en befolkning, der kun tænker på sig selv.

Men hvad så nu. Kan man forestille sig, at nogen får øje på, at 15.000 aborter hvert år er et problem? Udfra en rent samfundsøkonomisk betragtning er det jo fuldstændig hul i hovedet, at slå sine egne små borgere ihjel, når vi nu er alt for få.

Desværre rækker min fantasi ikke så langt. Og for mig at se er det da heller ikke det samfundsøkonomiske, der er det væsentligste problem ved den fri abort, men dette, at man tager retten til at leve fra et lille menneske. Det er den uretfærdighed, der skal fjernes, for det er ganske enkelt forkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar