Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

03 februar 2015

Hvem er det, der blander ting sammen?

Marianne Rejnholt Keserwany skriver i Berlingske:
"... Du må skille tingene ad. Tro er det, du har i dit hjerte og det forhold, der er mellem dig og din skaber. Det er et personligt forhold, og hvis du har moralske kvaler ved abort, må du lade være med at få én – Your body, Your rights. Religion er på den anden side social kontrol og dermed anti-demokratisk og anti-personlig ..."

Hvor har man dog hørt det før i historien: "hvis du har moralske skrubler ved slaveri, så lad vær med at anskaffe dig slaver ..."
Rigtigt og forkert er ikke en subjektiv personlig beslutning, men et objektivt grundvilkår i ens liv. Når et demokrati bestemmer, at en gruppe mennesker i samfundet - f.eks. de sorte, jøderne, eller det ufødte barn - ikke skal beskyttes, så har man ganske enkelt pligt til at reagere. Pligtfølelse forankret i århundreders kristendom er ikke antipersonlig social kontrol, men det eneste, der forhindrer demokrati i at blive de stærkes totale udradering af de svage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar