Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

17 februar 2016

Juridisk abort til mænd - udstiller fri abort som ansvarsflugt


De stakkels mænd
Debatten om ’juridisk abort’ til mænd fylder spalterne i disse dage. Skal en mand have ret til at slippe for ansvaret for sit ufødte barn? Hvis barnet nu er blevet til ved et uheld? Hvis han føler, at han er blevet forført? Hvis han mener, at det vil ødelægge hans livsmuligheder? Eller hvis han bare slet ikke ønsker barnet?

Forkælet adfærd
Langt de fleste er heldigvis enige om, at en så forkælet adfærd ikke kan accepteres i et retssamfund. En mand må tage ansvar for sine handlinger, både for kvindens skyld, så hun ikke lades i stikken med et barn, hun ikke kan få over sit hjerte at tage livet af, selvom hun får det tilbudt og for barnets skyld, idet ethvert menneske har brug for at kende sit ophav. Men i virkeligheden også for hans egen skyld. Faderfølelserne for et barn kan dukke op på de særeste tidspunkter.

Der mangler noget
Men der mangler noget i forargelsen over mænds forkælede ønske om juridisk abort. Der mangler et sundt opgør med den fri abort, der giver kvinden ret til at udfolde nøjagtig samme adfærd. Hvem forlanger af kvinden, at hun tager ansvar for sine handlinger? Hvem forsvarer det barn, der ved en abort ikke bare mister en far, men selve livet? Hvem forsvarer den far, der ønsker at tage sig af det barn, som hans kvinde ikke vil have og får 'fjernet'?
Fri abort har bragt kynisme og ansvarsfrihed ind i kærlighedslivet. Nu vil mænd have en bid af kagen.

Tag ansvar
Lad os vende bøtten og i stedet stille det helt naturlige og indlysende krav til både mænd og kvinder, at den enkelte må tage ansvar for sine handlinger og beskytte det liv, man har været med til at sætte i verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar