Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

30 august 2016

Norsk læge fyret, for ikke at ville oplægge spiral

Praktiserende læge Katarzyna Jachimowicz, der stammer fra Polen men lever og arbejder i Norge, er blevet fyret, fordi hun har valgt at følge sin samvittighed. Jachimowicz ønsker ikke at medvirke, når hendes patienter vil have oplagt en spiral, da en spiral virker ved at forhinde det nye liv i at gro fast i livmoderen og kan derfor sidestilles med en tidlig abort.

Norsk læge afskediget for ikke at ville lægge spiral op
Opsigelsen fra Sauherad kommune kom efter at Helsetilsynet havde slået fast, at det strider imor forskriften for praktiserende læger, at nægte at sætte spiral op.

Jachimowicz har siden sin ansættelse i 2011 været åben om sin reservation overfor alle former for abort.
"Kommunen havde problemer med at skaffe læger, men de gjorde det til en stor sag, at jeg ikke vil oplægge spiral. Jeg har ikke haft nogen klager fra mine patienter", siger Jachimowicz til Vårt Land.

Vær med til at protestere over denne uhørte begrænsning i lægers samvittighedsfrihed. Vær med til at sætte vagt om læger, der ønsker at beskytte alt ufødt liv. Deltag i underskriftindsamling

Denne ret er oven i købet stadfæstet i en resolution i Europarådet 2010.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar