Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

20 april 2018

Abort som prævention

Af Kerstin Hoffmann, kommunikationssekretær

En af landets førende gynækologer forsvarer i Kristeligt Dagblad abort som prævention. Modne kvinder skal helst undgå hormonel prævention pga. risiko for blodpropper og brystkræft, og derfor opfordres de til i stedet at bruge de mindre sikre naturmetoder og få foretaget en abort ved metodesvigt.
Opfordringen kommer som reaktion på nye tal, der viser, at 18% af de kvinder, der i 2016 fik en abort, havde prøvet det mindst to gange før. Tal, som helt naturligt åbner debatten om, hvorvidt abort af nogle kvinder bruges som prævention.
Hvorfor undgå abort for enhver pris, spørges der, hvis det kan forhindre, at kvinder får blodpropper og brystkræft? Og det er et uhyggelig logisk spørgsmål i et samfund, der ved lov har fastsat, at det liv, der vokser i kvinden, ikke har krav på beskyttelse. Hvorfor gøre sig umage for at undgå abort? Hvorfor have problemer med, at kvinder bruger abort som prævention? Hvorfor bekymre sig for, om aborttallet går op eller ned?

Fordi den ufødte er et medmenneske.

Vi er alle lige i dette at være en del af den menneskelige familie – uanset, hvad vi kan, hvor udvoksede vi er, eller hvem vi er afhængige af. Vuggestuebarnet er lige så meget menneske, som den voksne; den hjemløse er lige så meget menneske som statsministeren; og den multihandicappede er lige så meget menneske som elitesportsmanden. Selvfølgelig er der forskel på det tidlige foster og det fuldt udviklede menneske, men ingen af disse forskelle kan bruges til at lukke det tidlige foster ude fra den menneskelige familie. Den ufødte er ikke et potentielt menneske, men et menneske med potentiale.
Det, der vokser inde i maven, er et medmenneske, som du og jeg! Derfor er det ikke nok at forhindre, at abort bruges som prævention eller at sænke aborttallet til det halve. Vi har et ansvar som enkeltpersoner og som samfund. Hver eneste abort er én for meget, og hver eneste graviditet er en opgave, vi som samfund må tage alvorligt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar