Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

13 februar 2018

Babyluger - symbolpolitik af den vigtige slags

Af Kerstin Hoffmann, kommunkationssekretær Retten til Liv

Få dage inde i det nye år fandt politiet igen et efterladt spædbarn i kritisk tilstand. Samme dag foreslår socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen endnu engang, at Danmark gør som en lang række andre lande og opretter såkaldte ’babyluger’, hvor en kvinde anonymt og trygt kan aflevere et nyfødt barn, hun ikke kan overskue at håndtere. Hvilken fremragende ide! Hvilket signal at sende til denne ulykkelige mor: ”Dit barn er værdifuldt. Vi har en varm og tør vugge stående klar. Vi ønsker også at hjælpe dig!”

Men socialdemokraterne får kun lunken opbakning fra det øvrige folketing, og forslaget er nu sendt til Etisk Råd, der skal vurdere for og imod og undersøge udenlandske erfaringer.
Vi ved allerede, at Etiske Råds formand Gorm Greisen og tidligere medlem af Etisk Råd, jordmoderformand Lilian Bondo er imod.  De mener, at forslaget er ren symbolpolitik, og at opstilling af babyluger vil være svigt af de kvinder, der er i knibe, og en accept af skam og bortskaffelse. (KD 20.10.17)

Det er sandt, at vores svigt som samfund bliver ynkeligt udstillet, når en kvinde, der bliver gravid, føler, at der ikke er plads til hendes barn i hendes liv eller i det samfund, hun er en del af. Men ’skam og bortskaffelse’ har vi desværre allerede accepteret i det danske samfund. Og det er ikke alene accepteret, det er sat i system i og med den frie abort. Den kvinde, der i 2018 bliver uventet gravid og skammer sig over, at hun ikke har styr på hverken præventionen eller resten af sit liv, forventes at ’bortskaffe’ sit problem. Og det kan hun gøre, uden at nogen spørger til grunden eller hjælper hende med at finde andre løsninger, der kunne redde hendes tilværelse og hendes barns liv.

Der kunne gøres meget mere for den kvinde, der bliver uplanlagt gravid, og der kunne gøres rigtig meget mere for den særligt udsatte gruppe, der ender med at lægge deres nyfødte fra sig på en kold bænk i en park. Lad os straks sætte gode opsøgende initiativer i værk. Men lad os også opstille babyluger rundt omkring i landet.

Og kald dem bare symbolpolitik. Denne lille varme seng, der står klar dag og nat, vil være et symbol på, at hvert eneste lille menneske har værdi. Den lille skrevne hilsen til moderen, der ligger i babylugen, vil være et symbol for hende, på at vi som samfund ønsker at favne hende med samme omsorg som hendes barn, hvis hun vil lade os gøre det.
I denne sag må jeg erklære mig som socialdemokrat!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar