Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

14 september 2013

Nyt screeningstilbud jagter fostre med genetiske sygdomme

Danske hospitaler finder langt flere genetiske sygdomme end tidligere på grund af en ny og mere finmasket genetisk analyse-metode, skriver Kristeligt Dagblad. Undersøgelsen tilbydes forældre, hvor den tidlige scanning giver mistanke om misdannelse, fordi en misdannelse kan være et symptom på, at fosteret har en genetisk lidelse.

Undersøgelsens positive gevinst skulle være, at den kan 'redde' nogle af de børn, der har en misdannelsen, men ikke en genetisk lidelse, idet flere forældre, ifølge lægerne, tør gennemføre graviditeten, hvis de ved, at barnet ikke også bliver f.eks. retarderet. Modsat kunne man argumentere, at man med den nye metode giver forældre endnu flere oplysninger, risici og skrækscenarier at forholde sig til, og at samfundets accept af det anderledes, svage og sårbare svinder ind.

For alle disse fostertjek er jo skruen uden ende! Vi avler i dag mennesker, som landmænd avler dyr, kasserer de dårlige og beholder kun dem, der yder mest. Men er det sådan, vi vil leve? Er det sådan et samfund vi ønsker os?

Lad dog alle børn leve! Hvis man ikke kan håndtere risikoen for at sætte et handicappet barn i verden, så kan man jo fravælge det biologiske forældreskab og i stedet adoptere et barn, der ikke fejler andet, end at det mangler et kærligt hjem.

3 kommentarer:

 1. Du har da seriøst nogle problemer !!

  Tvivler på at du selv har stået i den situation hvor du har skulle træffe dit livs værste beslutning...!

  Og hatten af for dig, hvis du mener at du har så meget overskud i din hverdag at du sagtens ville kunne passe et handiccapet barn, Men min kæreste og jeg er så evigt taknemmelige over at vi har kunne vælge.. Og endnu mere taknemmelige over den glimrende støtte og vejledning som vi har fået fra det Danske Sygehus væsen.

  Og endnu mere tåbelig at du skriver at hvis man ikke kan klare det, skulle man tage og adoptere i stedet for. Nu er det jo ikke ligefrem fordi vi her i DK har de bedste statestikker med hensyn til lige netop dette...

  SvarSlet
  Svar
  1. Et handikap er ikke nogen abortgrund. Jeg har kendt to handicappede i mit voksenliv. De har været og er min kæreste. Den ene, Karsten var multihandikappet. Han var blind og havde børneledegigt. Men de år, jeg havde med ham, var de 5 lykkeligste i mit liv. Selv var han glad og godt tilfreds. Han døde på sin karrieres højdepunkt og blev sparet for liggesår og andre mere smertefulde alderdomssymptomer. Han døde som 31-årig i 1985. Men jeg savner ham stadig. Min nuværende kæreste er bløder fra 1952. Han er en stor støtte for mig, også selv om han er kørestolsbruger. Jeg elsker ham og ville ikke bytte. Med venlig hilsen. Susanne Petersen.

   Slet
 2. Det er jo netop valget, der er problemet! Børn er små mennesker, med samme ret til at være her, som alle os andre. Og forældre elsker deres børn.
  Ingen ønsker at få et handicappet barn. Et handicap er en stor sorg, men livet er bare fuldt af overraskelser og så finder man overskud - eller også må vi som samfund træde til.
  En mor til et barn, der bliver handicappet ved f.eks. en trafikulykke vil nok heller ikke føle, at hun har overskud - men hun elsker sit barn og finder overskud - og så får hun hjælp af os, der står omkring hende.
  Jeg forstår godt, at forældre bakker ud, når en test viser, at barnet de venter fejler noget og alle spørger: Tror I dog, at I kan klare det? Få en abort og forsøg igen! Men kunne man forestille sig, at forældre til et barn, der er blevet handicappet efter en ulykke fik samme spørgsmål med tilbud om at aflive det syge barn? Og hvad er forskellen?

  SvarSlet