Citatet:

"Et land, der accepterer abort, lærer ikke sit folk at elske, men anvender vold for at få, hvad det ønsker sig. Det er derfor, at den største ødelægger af kærlighed og fred, er abort." Moder Teresa

16 januar 2020

Hvor er feminismen, der kæmper for alle kvinder?

Skuespiller Michelle Williams har været voldsomt debatteret på sociale medier i USA i de sidste par uger. I sin Golden-Globe-takketale opfordrede den gravide skuespiller alle kvinder til at tænke på sig selv og sikre retten til fri abort. Hun begrundede bla.: "Det er det, mænd har gjort i mange år, og det er derfor, verden i så høj grad ligner dem. Glem ikke, at vi er den største vælgergruppe i dette land. Lad os få det til at ligne os noget mere". (Se hendes tale her:)
Men hvordan kan dette, at man som gravid kvinde er nødt til at vælge abort for at kunne udleve sine drømme, være andet end en underkastelse af en maskulin kultur? En accept af, at kvindens biologi er uhensigtsmæssig i al sin besværlige frugtbarhed og derfor skal justeres med medicinske og kirurgiske indgreb, hvis den ikke lader sig kontrollere?
Hvor ville det være velgørende, hvis der også på den store scene blev mere plads til den feminisme, der kæmper imod enhver undertrykkelse af kvindens livgivende biologi - og hendes lyst til at udlever sine drømme uden at skulle ofre sine børn for sagen.
Hvor fedt er det at leve i en verden, hvor alle bare tænker på sig selv!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar